6-aed-geschonken-ondernemers-vlaardingen-holy

Ondernemers Vlaardingen Holy zorgen voor zesde AED in de wijk

Wethouder Bart Bikkers en bestuurslid Cor Huis in’t Veld activeerde de AED in het bijzijn van en burgerhulpverlener Suzanne Doornheijn en Dirk Jan van der Weerdt – voorzitter Ondernemersfonds Vlaardingen. Vlaardingen-Holy is met deze AED in de buurt weer een stukje veiliger. Foto: Peter Joore | De Vlaardinger 

In de wijk Holy in Vlaardingen is door bestuurslid Cor Huis in’t Veld van de Ondernemersvereniging Vlaardingen Holy en wethouder Bart Bikkers recent de zesde AED geactiveerd. De zes AED’s zijn geschonken door de Vereniging aan de inwoners van de wijk. Ze vallen onder het beheer van maar liefst 130 burgerhulpverleners die de wijk rijk is. Gezien het aantal bewoners van Holy, 13.500 mensen waarvan 7.500 vanaf 45 jaar, is het voorhanden hebben van meerdere AED’s uiterste noodzaak. 

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Op centrale plaatsen in de wijk Holy zijn – dankzij de Ondernemersvereniging Vlaardingen Holy – nu zes geactiveerde AED’s te vinden. Deze apparaten kunnen snel voorhanden zijn bij een van de 130 hulverleners die getraind zijn om met een AED te werken. In geval van een levensbedreigende situatie door een hartritmestoornis, wordt hierdoor de kans op overleven vergroot.

Woordvoerder Cor Huis in ’t Veld: ,,De Ondernemersvereniging Vlaardingen Holy heeft letterlijk hart voor de inwoners van de wijk. Toen we hoorden dat er een tekort was aan deze AED’s, hebben we gebruik gemaakt van de gelden die ons voorhanden was middels het Ondernemersfonds Vlaardingen. Deze besteedbare gelden hebben de ondernemers in Vlaardingen Holy zelf bijeengebracht middels een extra bijdrage via de OZB. Jaarlijks ontvangen zij een bedrag van het ondernemersfonds Vlaardingen die de ondernemersvereniging dan kunnen besteden aan diverse projecten. Vanuit deze organisatie kregen we veel steun en het project kan snel gerealiseerd worden. Met de plaatsing en activatie van de 6e AED heeft de wijk nu voldoende dekking op dit gebied.”

De ondernemersvereniging Vlaardingen Holy heeft in het verleden meerdere andere projecten opgepakt en succesvol afgerond:


– Een lift bij Waterpoort waar mindervalide personen nu eenvoudig en veilig op de rondvaartboot geplaatst kunnen worden
– Schoolplein aanpassing  De Ark met thema ‘Spelen en Bewegen’
– Schoolplein aanpassing  De Hoeksteen met thema ‘Spelen en Bewegen’
– Geiten melkmachine Stadsboerderij voor leerproject scholen ‘Waar komt de geitenkaas vandaan?’
– Licentie aankoop bewegingsprogramma Golden Sport voor ouderen boven de 55 jaar, verzorgd door Fernhout Fysiotherapie.

Projecten die nog op de doelstellingslijst staan, zijn:
– Financiële bijdrage voor het Bloemcorso (2021) door Vlaardingen
– Camerabeveiliging  op winkelcentrum Holierhoek

waterpoort-mindervalidenlift-geschonken-ondernemers-vlaardingen-holy

Ondernemers Vlaardingen Holy schenkt mindervalide tilfilt aan Waterpoort

Op vrijdag 28 augustus 2121 werd het buitengebied en de tillift van de Waterpoort Vlaardingen feestelijk geopend door burgemeester Eenhoorn. De Waterpoort heeft de afgelopen maanden een metamorfose doorgemaakt! Mede dankzij de financiële steun van het Ondernemers Vlaardingen Holy heeft de recreatielocatie aan de Vaart een stevige upgrade gehad.

Waterpoort Vlaardingen door de jaren heen

Ondernemers Vlaardingen Holy heeft met haar financiële bijdrage de mindervalide tillift gefinancierd. Deze lift helpt bezoekers die slecht ter been zijn, van de aanlegsteiger in de sloepjes.

Secretaris Olaf Hanno blikte met alle aanwezigen terug op de geschiedenis van Waterpoort. Van 2015 tot nu heeft de locatie een hoop ontwikkelingen doorgemaakt: onder andere het drijvend informatiecentrum aan boord van de Hagenaar Theodora, het realiseren van aanlegsteigers, het verhuren van sloepen en de Schippersclub voor Vlaardingse ondernemers. Olaf benadrukte zijn dankbaarheid voor alle steun en hulp van vrijwilligers en Vlaardingse ondernemers door de jaren heen. Het leveren en vervoeren van stelconplaten, bankjes, grondwerkzaamheden, bloembakken, een werkbank een torentje, de container, accu’s en kussens voor de sloepjes passeerden de revue.

Burgemeester Eenhoorn nam een moment om zijn complimenten te geven aan het bestuur en de vrijwilligers van de stichting. Het getuigt volgens de burgemeester van sterke samenwerkingen binnen Vlaardingen en tussen Vlaardingers, wat hem trots maakt.

Officiële opening

Het gezelschap bewoog zich na de toespraken richting de waterkant, waar de officiële opening plaatsvond. Burgemeester en secretaris van de stichting trachtten met een fles Vulcaan Hoogtij de Waterpoort te “dopen”, maar dit ging niet zonder slag of stoot. De secretaris nam na een aantal pogingen tot het breken van de fles het woord om alsnog de Waterpoort officieel als geopend te verklaren!