kbs-de-hoeksteen-speeltuin-geschonken-ondernemers-vlaardingen-holy

Ondernemers Vlaardingen Holy financiert nieuwe speelplein KBS de Hoeksteen

In het kader dat wij als Ondernemersvereniging Vlaardingen Holy als doel hebben gesteld om jongeren meer spelenderwijs in beweging te krijgen is het idee geopperd vanuit de groep om daarmee zo vroeg daarmee te beginnen. we hebben dus een aantal oormerken vastgesteld dat wij speelplaatsen en schoolpleinen willen aanpassen met diverse speelinstrumenten om dit de bewerkstelligen. KBS de Hoeksteen is de 2e speellocatie die wij hebben aangepakt. Onderstaand leest hoe directeur Sven Lisket in samenspraak met zijn schoolkinderen hun nieuwe schoolplein graag zouden willen zien.

In 2018 heeft Cor Huis in’t Veld van Ondernemersvereniging Vlaardingen Holy de basisscholen in de wijk benaderd. Na het afronden van hun vorige project wilden zij scholen een donatie aanbieden bij het opknappen van hun schoolpleinen. De gedachte hierachter was vooral om kinderen in beweging te krijgen. Naast deze mooie kans voor De Hoeksteen, een denkbeeld waar wij volledig achterstaan.

De situatie op De Hoeksteen was vooral een grote, kale speelplaats. Fijn, zo’n grote ruimte, maar geen elementen die uitdaagden tot bewegen. Een uitdagende speelplaats is toch een visitekaartje voor de school. Op een speelplaats moeten kinderen spelen, dus wie weet er dan het beste wat er zou moeten komen? Precies, de kinderen!

In het kader van onze techniekweek hebben wij in januari 2019 een opdracht uitgezet naar alle klassen. Van kleuters tot groep 8. Samen met de techniekcoördinator hebben wij een filmpje opgenomen als opdracht voor de leerlingen van De Hoeksteen. Kort samengevat: wij komen er niet uit wat er op de speelplaats zouden moeten komen. Kunnen jullie ons helpen? Iedere klas is vervolgens aan de slag gegaan om de wensen van de leerlingen te inventariseren en vervolgens middels de principes van onderzoekend en ontwerpend leren aan de slag te gaan. En ik kan wel zeggen, met waanzinnige resultaten! Van heuse bouwtekeningen tot aan maquettes van hout, ijzer of papier. Tot slot hebben alle klassen hun ontwerpen aan mij gepresenteerd. Het uiteindelijke doel was natuurlijk een uitdagende speelplaats voor onze leerlingen én de kinderen in de wijk.

Al deze ideeën zijn door een expert gebundeld in een moodboard. De speelplaats diende naast het uitdagen to bewegen, een plek te zijn waar het voor kinderen fijn is om samen te komen. Een mooie link naar één van onze kernwaarden: samenwerken. Maar ook een plek om op te treden, een plek voor spel, ruimte om te klimmen en klauteren. Uiteindelijk is er een mooie, fijne speelplaats ontstaan.

Dit initiatief van de Ondernemersvereniging heeft er ook toe geleid dat een ouder van De Hoeksteen zelfs een basketbalpaal heeft gedoneerd. Wat een mogelijkheden hebben wij inmiddels op ons plein. De speelplaats van De Hoeksteen is een heerlijke plek voor onze leerlingen en andere kinderen in de wijk om te spelen en elkaar te ontmoeten.

In samenwerking met andere donateurs en de Ondernemersvereniging Vlaardingen Holy hebben we dit gave project kunnen realiseren. Namens de kinderen hartelijk dank voor deze mogelijkheid en het bijdragen aan een goed buitenspeelklimaat! Wat er ook speelt in het land, laat het vooral de kinderen zijn!

Sven Lispet directeur KBS de Hoeksteen

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *